פילה סלמון במיסו הדרים


פילה סלמון במיסו הדרים זו אחת המנות האהובות ביותר במסעדת Madison.
מדי יום לקוחות ברחבי השרון והמרכז מגיעים על מנת לטעום את המנה המיוחדת, פילה סלמון במיסו הדרים.

שף:

Eyad Agbariya

 

מרכיבים ואופן ההכנה ל-4 סועדים:

  • 4 נתחי פילה סלמון נורווגי טרי, כ-250 גר' הנתח, (כ-1 ק"ג סלמון)

מרכיבים לרוטב מיסו

  • 200 גרם מחית מיסו לבן
  • 1/2 ליטר מירין, (יין יפני מתקתק)
  • 1/2 ליטר יין אדום פורט
  • 100 מ"ל סויה קיקומן
  • 100 מ"ל חומץ בן יין אדום
  • 30 גרם ג'ינג'ר מקולף
  • 10 שיני שום מקולף

 

מרכיבים לפירה שורשים

  • 2 ק"ג תפו"א אדום מקולף
  • 200 גרם שורש סלרי מקולף
  • 200 גרם שורש פטרוזיליה מקולף
  • 50 גרם שום מקולף
  • 1/2 ק"ג ארטישוק
  • 100 גרם חמאה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

 אופן הכנת רוטב המיסו

  • כל המרכיבים לתוך סיר.
  • מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים.
  • מצמצמים את הנוזלים המסוננים על להבה נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.

 

אופן הכנת פירה שורשים

  • מניחים את כל המרכיבים, (למעט החמאה והשמנת), בתוך סיר.
  • מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים.
  • מבשלים כ-30 דקות, עד לריכוך השורשים.
  • מסננים וטוחנים לתוך קערה.
  • מוסיפים שמנת, חמאה, מלח לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד 

אופן הכנת המנה

  • משמנים תבנית מתאימה ואת נתחי הסלמון בשמן זית.
  • מניחים את הנתחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 7-10 דקות.
  • מוציאים את הנתחים ומניחים על פירה השורשים.
  • יוצקים בנדיבות את רוטב המיסו מעל הנתחים ומסביב.
  • מומלץ להגיש עם בצל ירוק ופלחי לימון!

 

בתיאבון מצוות Madison!

+ There are no comments

Add yours