מתכון: אנטריקוט מיושן ברוטב פלפלת קלאסי


מתכון: אנטריקוט מיושן ברוטב פלפלת קלאסי

שף:

Eyad Agbariya

 4 נתחי אנטריקוט משויש ומיושן, כ-260 גר' הנתח, (כ-1 ק"ג אנטריקוט)

 700 מ"ל ציר בקר (מומלץ) / או לדלל עם 0.5 ליטר מים בתוספת 2 כפיות אבקת מרק עוף

מרכיבים לרוטב הפלפלת

 2 כפיות שמן קנולה איכותי

 1 כף חמאה צהובה

 1.5 כף פלפל שחור טחון גס

 0.5 כף פלפל שחור טחון דק

 700 מ"ל שמנת מתוקה 42%

 100 גר' בצל לבן קצוץ דק

 3 גבעולי טימין

אופן הכנת הרוטב

 מחממים בסיר את השמן והחמאה.

 מוסיפים את הבצל וגבעולי הטימין עד להזהבת הבצל.

 מוסיפים את הפלפל שחור גס ומערבבים היטב

 מוסיפים את הפלפל שחור דק ואת ציר הבקר ומערבבים בעדינות.

 מביאים לרתיחה על אש קטנה למשך עוד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עדין.

 מוסיפים את השמנת ומצמצמים עד למחצית הכמות או עד קבלת מרקם סמיך, (לא מפורק).

 מוסיפים מלח לפי הטעם ומורידים מהאש.

אופן הכנת המנה

 מחממים מחבת כבדה עד שלוהט או בגריל (מומלץ).

 טיפ: האנטריקוט מכיל יותר שומן מפילה לכן מומלץ להגיע למידת M מינימום!

 מניחים את נתחי האנטריקוט עד לקבלת המידה הרצויה ב-2 צידיו.

 לאחר קבלת המידה האהובה מוציאים את הנתחים ומניחים בצלחת.

 יוצקים בנדיבות את רוטב הפלפלת מעל הנתחים ומסביב.

 מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה אפויים / ירקות בתנור!

 

הציונות 7, מול הפארק – הוד השרון * טל: 09-742- 9900, פקס: 09-742- 9911

אי מייל: Office@Madison.co.il * אתר המסעדה: www.Madison.co.il

בתיאבון מצוות Madison!

+ There are no comments

Add yours